energia positiva cap a Japó

Pel dia escolar de la No Violència, els alumnes de tota l’escola vam estar treballant la llegenda de la “Sadako i les 1000 grulles de paper”, uns dies més tard vam rebre les crues imatges del que el tsunami ha desencadenat al Japó. Amb els alumnes de 2n vam voler recuperar la llegenda, fer un recull de notícies sobre els esdeveniments per informar-nos i vam obrir un debat molt interessant sobre les diferents maneres “d’ajudar” des d’aquí.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

La Paula Sanjurjo us ho explica:  “A la classe vam fer una activitat que consistia, en fer unes grulles de paper. Al Japó és una pràctica que fan sovint. Aquesta pràctica està basada en la llegenda de la “Sadako Sasaki”, una nena que estava malalta. La llegenda diu que si fas 1000 grulles pots  demanar un desig i es complirà. El poble va començar a fer moltes  grulles pensant en la Sadako, perquè es curés. Recordant la llegenda a classe desprès del tsunami, hem fet les grulles i hem escrit missatges significatius: “No us oblidarem, No esteu sols”… fins i tot alguns els han intentat escriure en japonès.

Al debat de classe han hagut diferents opinions, unS quants pensen que amb les grulles no poden “ajudar” , en canvi altres pensem que fer les grulles (com són tan significatives al Japó)  és una manera de dir que no ens oblidem d’ells. Pensem que no es només necessari enviar diners, que lo important és que ells recordin de que no estan sols i que tenen molta gent que pensa en ells, encara que i estem molt lluny”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s